Dziś zaglądamy do zupełnie nowego miejsca na mapie Warszawy. To parter zabytkowej kamienicy przy Placu Stanisława Małachowskiego. Tu mieści się MAÉ HEALTH INSTITUTE. Ta klinika wellness powstała specjalnie z myślą o osobach chcących się zrelaksować, poćwiczyć jogę lub skorzystać z nieinwazyjnych zabiegów na twarz i ciało. Wszystko to w pięknym otoczeniu zaprojektowanym przez pracownię Baumillerkossowska.  

W środku natkniemy się głównie na naturalne materiały: kamień, metal, drewno, szkło plus całe mnóstwo zieleni. Każde pomieszczenie jest wyraźną częścią całości, czytelne są powiązania między detalami, kolorami i fakturami. Takie podejście do kształtowania wnętrza jest zgodne z koncepcją miejsca, gdzie holistyczne podejście ma być domeną. 

 Do Instytutu  MAÉ wchodzi się prosto z ulicy. Od razu trafia się do pomieszczenia, którego centrum stanowi duży stół z desek dębowych pełnych niedoskonałości. Do dalszej części prowadzi korytarz pokryty nieoczywistymi sztukateriami. Same gabinety przypominają wnętrze mieszkania. To głównie dzięki parkietowi, lustrom i zasłonom w oknach. Obecność roślin od samego początku była kluczowa w tym projekcie. Stąd też zielonkawy odcień ścian i sporo kwiatów doniczkowych. Do kompozycji kolorystycznej słodko dołącza tu pudrowy róż millennial pink. Dobre miejsce na relaks?