Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji” i jest wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Co będziemy mogli zjeść podczas tego święta jedzenia? W ofercie znajdziemy zarówno dania kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata, a zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej. Tym razem jednak skupimy się na wyjątkowych słodkościach i deserach, które mają nam do zaoferowania restauracja biorące udział w akcji. Jakie są nasze typy? Sprawdźcie!

Truskawkowa słodycz | OVO Bar & Restaurant - Wrocław

We wrocławskiej restauracji OVO Bar & Restaurant Chef Kuchni serwuje prawdziwą gratkę dla wielbicieli truskawek! Na deser w menu A oraz B Goście będą mogli spróbować pysznego parfait na bazie białej czekolady i fermentowanej fasoli z dodatkiem zielonej herbaty. Całość udekorowana jest truskawkami, dzikim bzem oraz orzechami. Ta propozycja nie tylko pięknie wygląda, ale i wyśmienicie smakuje!

Beza z lodami na ochłodę | Farina Bianco - Łódź

Zwieńczeniem cudownej uczty w Farina Bianco, zarówno w menu A oraz B, będzie beza z kremem na bazie białej czekolady z mascarpone oraz maślanymi lodami. Jest ona specjalnie przygotowana przez “Farina Coffee”. To idealny deser na ochłodę! 

Tiramisu warte grzechu | Absynt - Nowy Targ

W Absyncie Chef Kuchni przygotował dwie słodkie propozycje. W menu A na Gości czeka mini beza Pavlova dacquoise z kremem, posypana daktylami oraz orzechami. Natomiast dla wielbicieli kawowych deserów w menu B przygotowano rozpływające się w ustach, kremowe tiramisu. 

Gratka dla wielbicieli serników | Il Padrino - Poznań

Sernik i owoce? Brzmi jak idealne połączenie, a podane na zimno będzie wspaniałym dopełnieniem letniej, festiwalowej uczty. Tę pozycję Goście znajdą w menu A w poznańskiej restauracji II Padrino. Na miłośników francuskich deserów czeka aromatyczny Crème brûlée!


Czekolada czy śliwka? | POP in Diner & Bar - Gdynia

W POP in Diner & Bar Goście, wybierając menu A, będą mogli uraczyć swoje podniebienie tradycyjnym plackiem ze śliwką w earl grey w wersji wegańskiej. Natomiast w wersji B na Gości czeka intensywnie czekoladowe brownie z lodami. Miłośnicy czekolady przybywajcie i rezerwujcie!
 

Nie zwlekajcie, najlepsze stoliki znikają w mgnieniu oka! Rezerwacji możecie dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.

Restaurant Week - wygraj kolację z Magdą Gessler “U Fukiera”

Szeroki wybór restauracji z wyjątkowym doborem dań to nie wszystko co przygotowali dla nas organizatorzy podczas tegorocznego wydarzenia. W tym roku na uczestników Festiwalu czeka niemała niespodzianka, a jest nią konkurs, w którym można wygrać kolację z ikoną polskiej sceny restauracyjnej - Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji “U Fukiera”. A co należy zrobić aby wygrać? Wystarczy wybrać się na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w restauracji, która bierze udział w akcji. Należy również pamiętać o odpowiednich hasztagach: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska. Co ważne - aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu, a zwycięzcami będą aż trzy osoby, a każda z nich otrzyma podwójne zaproszenie na kolację z Magdą Gessler.