Czarne burgery, lody z jadalnymi kwiatami i tęczowa unicorn pizza. Te dania to największe, tegoroczne hity z foodtrucków, które narodziły się na nowojorskich targach kulinarnych. Amerykańscy restauratorzy ścigają się w wymyślaniu nowych trendów. Uliczne dania mają być smaczne, łatwe do zjedzenia i fotogeniczne. W końcu ich sława najszybciej rozprzestrzenia się na Instagramie! Przywitajcie zatem nowy hit, jakim jest "cheesecake lollipop". To nic innego, jak sernik na patyku zamoczony w polewie oraz słodkiej posypce. Nie chcemy wiedzieć, ile kalorii ma to ciastko. Ważne, że gwarantuje słodką chwilę zapomnienia. Sernik na patyku jest deserem, który może niedługo zagościć w rodzimych foodtruckach. Sam sposób przygotowania przysmaku sprawia, że aż chce nam się go jeść. Gotowy, trójkątny kawałek sernika jest zamaczany w gęstej polewie (z gorzkiej czekolady lub zielonej herbaty matcha) i następnie obtaczany w orzechach, wiórkach oraz dodatkowej warstwie karmelu. Mniam!

Trendy kulinarne 2017: sernik na patyku - ZDJĘCIA >>