Książka przy kawie: Najciekawsze pozycje z naszej kuchennej biblioteczki [ELLE Book Club]
Dzisiejsza część "Książki przy kawie" powinna nazywać się raczej "Książka przy kawie i dobrym deserze", bo bohaterami dzisiejszego odcinka są nasze ulubione książki kulinarne, które już od pierwszej strony pobudzają apetyt. Zapraszamy na kolejny, bardzo osobisty ELLE Book Club, w którym odkrywamy przed Wami nasze kulinarne słabości.
![Książka przy kawie: Najciekawsze pozycje z naszej kuchennej biblioteczki [ELLE Book Club] Książka przy kawie: Najciekawsze pozycje z naszej kuchennej biblioteczki [ELLE Book Club]](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/12/ksiazka-przy-kawie-najciekawsze-pozycje-z-naszej-kuchennej-biblioteczki-elle-book-club-6ac4f2f.jpeg?quality=90&crop=0px,0px,2500px,1665px&resize=980,654)
- ELLE
ELLE Book Club x COSTA COFFEE:
Choć nasza redakcja dzieli się na tych, którzy wolą gotować i karmić oraz na tych, którzy zdecydowanie wolą degustować, to o książkach kucharskich i kulinarnych autorytetach wszyscy lubimy rozmawiać godzinami. Są wśród nas fani azjatyckiej kuchni i klasycznych włoskich smaków, miłośnicy wege i jedzenia w wersji "clean", wielbiciele prostoty, fusion i food pairingu. W dzisiejszym odcinku ELLE Book Club x COSTA COFFEE swoje ulubione książki kulinarne polecają: redaktor naczelna magazynu ELLE Marta Rudowicz, redaktorka działu "Magazyn" Małgorzata Fiejdasz-Kaczyńska oraz Ewa Stępień - redaktorka ELLE.pl i największa foodie, jaką znamy.
Jak wiecie nowa, specjalna formuła ELLE Book Club jest dla nas pretekstem nie tylko do dzielenia się z Wami jeszcze większą liczbą naszych ulubionych książek, ale także do pokazania tego, jak spędzamy ten wyjątkowy, bardzo intymny czas z książką. Jednym z elementów, który łączy zarówno nasze czytelnicze, jak i kulinarne rytuały, jest kawa. A że każda lektura i, zgodnie z zasadą food pairingu, każda potrawa wymaga innej, odpowiedniej oprawy, to podczas tworzenia dzisiejszego pełnego smaku odcinka towarzyszyła nam COSTA COFFEE z kolekcji kaw do domu, Colombian Roast 100% arabika.

Wyczuliśmy w niej aromat karmelu, a także słodkie nuty miodu i pomarańczy. Sprawdziła się zarówno bez żadnych dodatków, jak i ze spienionym mlekiem. Jej intensywność w połączeniu z dobrą, kulinarną lekturą pobudziła nasze zmysły i natchnęła nas do gotowania na planie - w lodówce już chłodzi się tiramisu!
Obejrzyj też: Książka przy kawie: Redakcja ELLE poleca swoje ulubione biografie [ELLE Book Club]
Z ELLE Book Club wracamy już w przyszłym tygodniu, a w tym czasie czekamy na Wasze kulinarne polecenia - zaparzcie kawę i napiszcie w komentarzu, w jaką pozycję powinniśmy wyposażyć nasze kuchenne biblioteczki.
