Taira Matsuki, właściciel restauracji Uki Uki otworzył nowy lokal. Jego pierwsza restauracja zlokalizowana na ulicy Kruczej w Warszawie istnieje od kilku lat i cieszy się niesłabnącą popularnością. Większość klienteli to Azjaci, którzy są certyfikatem autentyczności kuchni i najlepszą wizytówką Uki Uki. Specjalnością restauracji są udony, które podaje się tu na 3 różne sposoby: kama-age (rosół rybny bonito + miękki udon), sanuki (rosół rybny bonito + udon al dente) i fusion (różne rosoły + udon al dente). Zjecie tu też przepyszny ramen (również na zimno) i smażone pierożki gyoza. Niestety w ofercie Uki Uki brakowało opcji wegańskich, dlatego pan Matsuki postanowił wyjść naprzeciw oczekiwaniom "roślinolubnym". W Uki Green zjecie rameny w wersji wegańskiej. Zestaw vege paitan ramen z dodatkami do wyboru kosztuje 30 złotych. Lokal znajduje się na tyłach Placu Konstytucji, a dokładnie ulicy Koszykowej 49A.

Najlepsze azjatyckie restauracje >>>