Domowe lody truskawkowe - przepis

Truskawki to sezonowe owoce, które przynoszą ukojenie w upalne dni. Są soczyste, mają w sobie dużo wody i stanowią doskonałe źródło witaminy C! Warto tworzyć z ich udziałem letnie desery, jak mini serniczki na zimno, czy słodka, czekoladowa tarta. Co więcej, idealnie smakują w duecie z arbuzem, gwarantując ciału prawdziwe orzeźwienie! Ten miks warto przemycić do domowych lodów, które są banalnie łatwe w wykonaniu. Deser ten posiada niewiele kalorii i nie zawiera cukru, ani śmietany, czy tłustego mleka. Doskonale sprawdzi się na diecie - jako wakacyjna przekąska fit

Lody truskawkowe z arbuzem i miętą

Składniki:

2 szklanki umytych truskawek bez szypułek

2 szklanki kawałków wypestkowanego arbuza

kilka listków mięty

sok z połowy limonki

opcjonalnie: jogurt naturalny

Wszystkie składniki zmiksuj w pojemniku blendera, następnie przelej płyn do foremek od lodów i schładzaj w zamrażarce, najlepiej przez noc.