Marchewka, por, łodyga selera. To składniki, z których często korzystamy w kuchni, przygotowując wytrawne potrawy. A gdyby tak móc z nich wyczarować nie tylko posiłek, ale i przedmioty codziennego użytku? Na taki pomysł wpadło biuro projektowe Benwu Studio, które ma swoją siedzibę w Shanghai'u i Beijing'u. Z myślą o ekologii i recyklingu stworzyli niezwykłą serię "Graft", czyli naczynia jednorazowe wykonane z bioplastiku. Ten materiał nie obciąża ekosystemu, bowiem...jest pochodzenia roślinnego! Oryginalne sztućce zostały zainspirowane funkcjonalnością rządzącą w naturze. Projektanci zauważyli, że łodyga selera może posłużyć jako uchwyt widelca, a płatek z karczocha sprawdzi się zamiast łyżki. Te przybory kuchenne są tak ładne, że po użyciu ciężko będzie je wyrzucić!

Ekologiczne sztućce z warzyw - ZDJĘCIA >>