Cronut to hybryda pączka i croissanta. Wymyślił go francuski cukiernik mieszkający w Nowym Jorku
Cronut to jeden z najpopularniejszych deserów w Nowym Jorku oraz flagowy produkt cukierni Dominique'a Ansela. Cukiernik francuskiego pochodzenia połączył amerykańskiego pączka i francuskiego croissanta w jedną, pyszną całość.

Cronut to deser będący połączeniem croissanta z donutem i flagowy produkt nowojorskiej cukierni Dominique'a Ansela. Francuz wykroił z ciasta na croissanty kształt pączka z dziurką i usmażył go w głębokim oleju. Powstała z tego przepyszna amerykańsko-francuska hybryda. Cronut może być obtoczony w cukrze, posypany cukrem pudrem, oblany lukrem lub czekoladą. Pojawia się też w wersji z nadzieniem kremowym lub owocowym. Gdy przekroi się go na pół - ukazują się jego wyraźnie widoczne warstwy. Cena cronuta to ok. 5 dolarów.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.
Chcesz zobaczyć tę treść?
Aby wyświetlić tę treść, potrzebujemy Twojej zgody, aby Instagram i jego niezbędne cele mogły załadować treści na tej stronie.

