Fotolia
Na detoksie arbuzowym nie ma ograniczeń. Spożywasz taką porcję owocu, jaka Cię nasyci, by nie czuć dyskomfortu spowodowanego głodem. Ważne, by zjeść 5 posiłków w ciągu dnia (z odstępem 3 godzin), zaczynając od sycącego śniadania - koktajlu z jogurtu naturalnego, szklanki miąższu z arbuza oraz 1/2 szklanki malin. Taki miks dostarcza ciału dużo białka, wody oraz witaminy C, a przy tym na długo zaspokaja apetyt! Kolejne dania powinny składać się z arbuza w wersji solo lub z listkami świeżo ściętej mięty, w formie koktajlu, czy sałatki. W wariancie weekendowym możesz pozwolić sobie na lekką aktywność fizyczną, jak np. rowerek, joga, pilates. Drugiego dnia postaw na jeden większy posiłek - "pizzę" z arbuza z jogurtem naturalnym, sezonowymi owocami i kawałkami orzechów włoskich.