Ghost Burger

Ghost, bo lokalu burgerowni nie znajdziecie na mapie. Restauracja istnieje tylko wirtualnie. Zainspirowani ideą ghost kitchen, która zyskuje na popularności szczególnie w czasie pandemii, gdy restauracje nie mogą przyjmować swoich gości stacjonarnie, właściciele Mr. Pancake i PIZZA BOYZ/FoodX postawili na projekt delivery

"Branża gastronimiczna jest jedną z tych, które najbardziej ucierpiały podczas pandemii i nawet takie brandy jak nasz odczuwają jej skutki. Dość szybko zauważyliśmy, że kluczem do sukcesu jest większa dostępność opcji delivery, aby temu sprostać pracujemy z największymi na rynku partnerami, ale po niemal pół roku zdecydowaliśmy się zrobić kolejny krok  
w rozszerzeniu swojej działalności – uruchamiamy kolejny brand, burgerownię Ghost Burger. Burgery to drugi po pizzy najpopularniejszy rodzaj jedzenia w dostawach, a my mamy spore doświadczenie w tym segmencie. To też pierwszy krok w rozwoju naszej własnej działalności delivery. Niebawem otworzymy lokal stricte typu ghost kitchen, który pozwoli nam poszerzyć promień dostaw o kolejne dzielnice Warszawy. Z marką Ghost Burger startujemy pilotażowo w Warszawie, z planem wprowadzenia do całej sieci franczyzowej
." - opowiada Piotr Śliwa, współwłaściciel restauracji Mr. Pancake i PIZZA BOYZ.

"Burgery właściwie od zawsze były dostępne w sieci restauracji Mr. Pancake i PIZZA BOYZ, Ghost Burger to ich doskonale dopracowana i dopieszczona wersja. Zgodnie z ideą food experience zadbano o świetne składniki m.in. bułki maślane wypiekane samodzielnie według receptury MONKA, Moniki Dąbrowskiej zwyciężczyni Hell’s Kitchen czy mięso dostarczane przez Jatka Butchery, lokalnego, kraftowego rzeźnika. Burgery przygotowane zostały metodą smash burger, dzięki czemu będą komfortowe w jedzeniu w każdych okolicznościach" - czytamy w informacji prasowej.

Co z kompozycjami? Duet Mr. Pancake i PIZZA BOYZ przyzwyczaił nas do maksymalnie kreatywnych połączeń - ta idea będzie kontynuowana również w Ghost Burger. W burgerowni zjecie więc kanapkę pełną różnych serów, z grillowanym ananasem i kolorowymi sosami, a także z frytkami z batatów i turkusowym sosem. I na koniec najlepsze - każdą z tych pozycji i możecie zjeść również w wersji wege! Wystarczy poprosić obsługę o zamianę kotleta wołowego na warzywny. 

Zamówienia można składać telefonicznie lub za pośrednictwem popularnych platform delivery.