Szampan ze streetfoodem? Startuje druga edycja Veuve Clicquot Yelloweek! Wiemy jakie dania zjecie w ulubionych warszawskich restauracjach
Tego, że szampan nie zasługuje jedynie na towarzystwo wytwornych dań uczyła nas już w latach 50. Marilyn Monroe, powtarzając: "Szampan najlepiej smakuje z frytkami". Dziś oblicz streetfoodu jest znacznie więcej, niż we wspomnianej dekadzie, a wszystkie łączy jedno - szampan komponuje się z nimi wybornie! W okresie 22 października – 7 listopada będziecie mieli okazję się o tym przekonać, korzystając z wyjątkowej oferty Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood i próbując ekscytujących dań z ulicznym twistem w Waszych ulubionych warszawskich knajpach.

- Aleksandra Charzewska
W najbliższych tygodniach jednak będziemy myśleć jedynie o Madame Clicquot, pierwszej kobiecie, która poprowadziła dom szampański. Kobiecie szczególnej, bo śmiałej, innowatorskiej, pełnej energii, wyobraźni i pasji. To właśnie dzięki jej biznesowym ambicjom dziś możemy cieszyć się trunkami domu szampańskiego, który utożsamia radość, lekkość i przewrotną błyskotliwość.
Energię i charyzmę historycznej bizneswoman oraz charakter szampana oddaje słoneczna i prowokująco radosna, żółta etykieta Veuve Clicquot.
Jaki Veuve Clicquot jest dziś? Nieprzerwanie zachwyca kreatywnością - każdy z projektów szampańskiego domu inspirowany jest odwagą i innowacyjnością Madame Clicquot. "Wraz z Justyną Adamczyk, Ambasadorką Veuve Clicquot i Redaktor Naczelną Gault&Millau Polska wybraliśmy 10 kreatywnych miejsc do nowego, innowacyjnego projektu – Veuve Clicqout Yelloweek Streetfood. Inicjatywa to zaskakujące wydanie pairingu ze streetfoodem. Tak, ze streetfoodem! Szampana połączymy z bao, sushi czy mini-burgerami – oczywiście w wydaniu gourmand i z twistem!" - komunikuje Veuve Clicquot.
Wszystkie zestawy (danie + szampan) będą dostępne w cenie 59zł w dniach 22 października – 7 listopada.
Więcej informacji dotyczących wydarzenia znajdziecie na stronie yelloweek.pl, a poniżej odkryjecie pełną listę restauracji i dań, które powstały w ramach Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood:
Port Royal: Bao z krewetką w panko, guacamole i chrupiące warzywa

Thai-Thai: Roladki z kaczką

Seafood Station: Mini Burgery z Krewetką oraz Rybą

Bydło i Powidło ul. Francuska: Fish roll by Bydło i Powidło i frytki

Klonn: Bao z harissą, ozorem wołowym i czerwoną kapustą piklowaną + małże w tempurze

Izumi Sushi Biały Kamień oraz Izumi Sushi pl. Zbawiciela: Maki sushi z tuńczykiem błękitnopłetwym, prażonym imbirem i kawiorem tobiko

SWING - Asian Fusion Restaurant: Skrzydełka z kurczaka po koreańsku z sosem gorgonzola

The Alchemist: Szaszłyki po tajsku

Mokolove: Bao z szarpaną wołowiną, piklami i chipsy truflowe

Na Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood zaprasza Justyna Adamczyk, Ambasadorka marki Veuve Clicquot, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau.
