Gdańsk, o każdej porze roku ma wiele wspaniałych miejsc do odkrycia. Jednym z nich jest Wyspa Spichrzów, położona między Motławą a jej przekopem — Nową Motławą, zaledwie kilka kroków od Długiego Targu i głównych atrakcji Gdańska. Właśnie tam znajduje się Hotel Holiday Inn Gdańsk – Centre, z którego roztacza się wyjątkowy widok na Marinę.

Blisko największych atrakcji

Hotel Holiday Inn Gdańsk – City Center znajduje się w centrum Gdańska na historycznej Wyspie Spichrzów i urzeka swoją niepowtarzalną architekturą, łącząc nowoczesność z historią. Hotel znajduje się 450 m od Długiego Targu, nieopodal mieści się Brama Zielona, Polska Filharmonia Bałtycka, fontanna Neptuna oraz Muzeum II Wojny Światowej.

Relaks z widokiem na Marinę

Nowoczesne pokoje w stylu marynistycznym, każdy z akcentem morskim idealnie komponujące się z otoczeniem. Przestronne pokoje z widokiem na nowoczesną i historyczną część miasta dla tych, którzy chcą rozkoszować się widokiem na tętniącą życiem Wyspę Spichrzów i marinę oraz przytulne i klimatyczne pokoje z widokiem na patio dla ceniących spokój. Dla gości podróżujących z rodziną hotel oferuje pokoje rodzinne.

Sky Bar z widokiem na panoramę miasta

SKY Bar Holiday Inn Gdańsk – City Centre to wyjątkowe miejsce, gdzie można wypić wyborny koktajl z widokiem na Stare Miasto, Motławę i gdańską marinę jachtową.
Ulokowany na 7 piętrze Bar z zewnętrznym tarasem jest niepowtarzalnym miejscem na prywatne spotkania, koktajl ze znajomymi czy organizację przyjęcia.

Restauracja Horizon czyli niezapomniane doznania kulinarne

Znajdująca się w doskonałej lokalizacji na Wyspie Spichrzów Restauracja HORIZON, z zapierającym dech widokiem na Marinę jachtową to miejsce, w którym goście mogą skosztować autentycznej kuchni kaszubskiej w międzynarodowej scenerii hotelu Holiday Inn Gdańsk - City Centre. Kuchnia Restauracji HORIZON odzwierciedla pasję Szefa Piotra Domańskiego do świeżych, zdrowych i tradycyjnych kaszubskich smaków. Każdy ze składników pochodzi od lokalnych dostawców i jest starannie wyselekcjonowany. Tworząc menu szef kuchni sięgnął do autentycznych przepisów przekazywanych w rodzinach z pokolenia na pokolenie. Autorska karta dań opiera się na sezonowych produktach a dominują w nim ryby, dziczyzna oraz świeże warzywa



Odwiedź oficjalną stronę.