Uwielbiamy "winne" eksperymenty - marzymy o tym, żeby spróbować prosecco donuts, którymi zachwyca się Nowy Jork (dowiedz się więcej >>). Nasze serca podbiły również konfitury "Drunk Jelly" o smaku ulubionego wina (przeczytaj >>), oraz wino w habrowym kolorze (zobacz zdjęcia >>), na jakie warto zapolować w Hiszpanii. Wiemy też, jak samodzielnie zrobić pyszne lody o smaku wina. Polecamy wypróbować ten przepis do końca lata, korzystając z ostatnich, ciepłych dni! To nie koniec wariacji na temat alkoholu z winogron. Na kalifornijski rynek właśnie trafiły butelki z winem "Canna Vine" przyrządzonym na bazie fermentowanych owoców i konopi indyjskiej! Jak można się domyslić, jego wypicie ekspresowo wprowadza w przyjemny stan. Odstresowuje oraz poprawia humor, jednak, jak zapewniają producenci, bez efektów ubocznych. 

Czerwone wino jest zdrowe! Poznajcie najnowsze badania >>

Wino ma niewielkie stężenie THC dzięki fermentacji jego składników w niższych temperaturach. Oznacza to, że po wypiciu jego lampki nie musimy obawiać się uczucia niepokoju czy dezorientacji. Jak można się domyślić, trunek dostępny jest na receptę. I to za wysoką cenę, bo, w zależności od rocznika, butelka kosztuje od 120 do 400 dolarów. W Kalifornii popularne są również oliwy z dodatkiem konopi indyjskiej, które podkręcą działanie każdej sałatki. Moda na produky konopne dotarła również do Polski - na rynku zdrowej żywności znajdziemy m.in. kawę z cannabis, kremy do ciała, sportowe białko oraz zdrowe batony. Jednak w ich składzie znajduje się odmiana rośliny, której spożycie nie grozi wprawieniem w wyjątkowy stan.

 

Post udostępniony przez @cannawinecbd 20 Sie, 2017 o 10:28 PDT