Nowojorscy restauratorzy ścigają się w tworzeniu nowych trendów kulinarnych. Co wymyślili tym razem? To wam się spodoba! Ostatnim hitem są prosecco donuts, które miały swoją premierę 13 sierpnia, w Międzynarodowy Dzień Prosecco. Upiekła je cukiernia The Doughnout Project, specjalizująca się w pączkach z dziurką. Miłośnicy białego, włoskiego wina są nim zachwyceni - ten deser jest lepszy, niż kieliszek trunku. To najlepsze ciastko, jakim można celebrować ważne okazje lub, po prostu, spotkanie z przyjaciółką. Chciałybyśmy zaczynać nim każdy weekend! 

Pączki z prosecco są oblane z wierzchu lukrem i posypane słodkimi perełkami oraz różowymi kryształkami cukru. W ofercie kawiarni, która je zrobiła, znajdują się też donaty z masłem orzechowym, dżemem, lodami, słoną czekoladą, bekonem i syropem klonowym czy glazurą z mango. Podobnych łakoci można wypróbować w warszawskim MOD Donuts - ślinka leci nam na samą myśl! Jeśli nadal wam mało musującego wina, polecamy wybrać się do Londynu. Tam kursuje bajeczny Prosecco Van, który serwuje bąbelki prosto z beczki (zdjęcia >>).

Trendy kulinarne 2017: prosecco donuts - ZDJĘCIA >>