Olej kokosowy używamy nie tylko do skóry i włosów, ale także do koktajli. Przyśpiesza metabolizm i dodatkowo pięknie pachnie! Tym razem miksujemy go ze schłodzoną herbatą i słodkim mango - nasze dzisiejsze smoothie to świetna alternatywa dla mrożonej herbaty.

Składniki:
pół mango
1 mrożony banan
1 figa
1 łyżeczka oleju koksowego
1 łyżeczka ziaren konopi
szklanka schłodzonej herbaty owocowej (można zastąpić ją zieloną herbatą)
odrobina soku z cytryny
kilka listków świeżej mięty

do dekoracji:
figa
świeże jadalne kwiaty
jagody goji
wiórki kokosowe
listki mięty


Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Dekorujemy smoothie jagodami goji, kwiatami i listkami mięty i posypujemy wiórkami koksowymi. 

Smoothie dnia: Tropical Tea, fot. instagram.com/ombreby