Alice Agnelli jest dyrektorem PR w marce Stella McCartney, która oprócz mody interesuje się także kuchnią. Prowadzi popularnego bloga kulinarnego Gipsy in the Kitchen, a z nami podzieliła się swoim ulubionym przepisem na letnie dni. Koniecznie przeczytaj jak zrobić guacamole!

SKŁADNIKI:
2 dojrzałe awokado
pół łyżeczki soli morskiej
sok z jednej świeżej limonki
2 łyżeczki Guacamole Perfect Mix(można je kupić w sklepach typu „Kuchnie Świata”)
2 łyżeczki mielonej kolendry
1-2 ostre papryczki (bez łodyg i nasion)
drobno posiekana połowa dojrzałego pomidora (bez nasion i skóry)
połowę średniej cebuli

PRZYGOTOWANIE:
Pokrój awokado na pół, usuń pestkę i obierz ze skórki. Umieść je w mikserze, skrop sokiem z limonki i posól. Zachowaj jedną pestkę od awokado i umieść je w misce. Dzięki temu awokado nie nabierze od razu brązowej barwy.
Do miksera dodaj pokrojoną cebulę, kolendrę, przyprawy oraz papryczki. Potem zmiksuj!

Pokrojony pomidor traci swoje walory smakowe, więc jeśli chcesz je dodać do guacamole zrób to na chwilę przed podaniem.

Smacznego!

Do guacamole świetnie sprawdzą się wina, np. takie jak:

La Vis Ritratti 2005 Pinot Grigio z Trentino / półwytrawne Vouvray takie jak: 2005 Chateau Moncontour Vouvray / A racy New Zealand Sauvignon Blanc, takie jak Kim Crawford 2006 Sauvignon Blanc

Gotuj z Alice Agnelli: guacamole - Zobacz zdjecia>>