Awokado i czekolada - słodki duet doskonały?

Jest kremowe. Sycące. Ma dużo błonnika. Posiada delikatnie orzechowy smak i świetnie sprawdza się w duecie z czekoladą. Mowa o awokado - owocu bogatym w naturalne tłuszcze, które są bardzo zdrowe dla serca. To właśnie na ten składnik diety warto zamienić masło w kanapkach lub margarynę w wypiekach. Z korzyścią dla samopoczucia i zarazem sylwetki, gdyż awokado przyśpiesza metabolizm, a przy tym na długo hamuje apetyt. Doskonale smakuje na toście z jajkiem oraz w miksie z masłem orzechowym. Można z niego przyrządzić również lody lub miękkie ciasteczka owsiane. Czekoladowe przekąski z użyciem awokado to zdrowsza alternatywa dla kupnych słodyczy. Z nimi szybciej osiągniesz wymarzoną formę i poprawisz stan cery, włosów czy paznokci. Ten owoc to odżywcza bomba witamin!

10 czekoladowych przepisów z awokado >>