Opasły Tom z nowym szefem kuchni
Właściciele i twórcy koncepcji Opasłego Tomu Agnieszka i Marcin Kręgliccy postanowili nie oddawać kuchni we władanie jednego szefa . Kuchnia Opasłego przechodzi z rąk do rąk. Teraz czas na Wita.

Mówi o sobie, że jest gastronomicznym włóczykijem. Kiedy inni kończyli szkoły gastronomiczne, on, chłopak z Ursynowa rozwijał zawodowo skateboarding, malował graffitti i słuchał hiphopu. Kontuzja przekreśliła jego plany, trafił do knajpy i utonął. Pracował w wielu warszawskich restauracjach, angażował się w różnorakie projekty kulinarne, eksperymentował. Dziś wie, że najbardziej pociąga go kuchnia polska, odzieranie jej z przaśności, przenoszenie uwagi z mięsa, na warzywa. Lubi proste, zaskakujące połączenia i cieszy się subtelnymi smakami młodej, wiosennej zieleniny. Po raz pierwszy na scenie Opasłego Tomu mężczyzna, samouk, niepokorna dusza: Wit Szychowski – Pan Tasak!
1 z 11

Wit Szychowski
2 z 11

Wit Szychowski
3 z 11

Deser z ogórkiem i agrestem
agrest, ogórek, miód , pistacje, jogurt naturany
4 z 11

Gołąbki z królikiem
5 z 11

Pan Tasak
6 z 11

Pan Tasak
7 z 11

Pan Tasak
8 z 11

Krem ze szczawiu i czosnku niedźwiedziego, piana z maślanki
9 z 11

Polik wołowy, pampuch, piklowana cebula i botwina
10 z 11

Ravioli z dorszem i młoda kapustą
11 z 11

Sum, fasola, kiełbasa z mangalicy