Ekologiczne sztućce z warzyw
Te warzywne sztućce zachwycają swoim wyglądem i funkcjonalnością. Aż chce się je zjeść!

- ELLE
Marchewka, por, łodyga selera. To składniki, z których często korzystamy w kuchni, przygotowując wytrawne potrawy. A gdyby tak móc z nich wyczarować nie tylko posiłek, ale i przedmioty codziennego użytku? Na taki pomysł wpadło biuro projektowe Benwu Studio, które ma swoją siedzibę w Shanghai'u i Beijing'u. Z myślą o ekologii i recyklingu stworzyli niezwykłą serię "Graft", czyli naczynia jednorazowe wykonane z bioplastiku. Ten materiał nie obciąża ekosystemu, bowiem...jest pochodzenia roślinnego! Oryginalne sztućce zostały zainspirowane funkcjonalnością rządzącą w naturze. Projektanci zauważyli, że łodyga selera może posłużyć jako uchwyt widelca, a płatek z karczocha sprawdzi się zamiast łyżki. Te przybory kuchenne są tak ładne, że po użyciu ciężko będzie je wyrzucić!
Ekologiczne sztućce z warzyw - ZDJĘCIA >>
1 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
2 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
3 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
4 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
5 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
6 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
7 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com
8 z 8

Ekologiczne sztućce z warzyw
Ekologiczne sztućce z warzyw, fot. benwustudio.com