Krem z dyni, dyniowe latte, czy ciasto z dynią? Poznaj jesienne przepisy ELLE.

Sezonowe owoce i warzywa mają to do siebie, że nie możemy cieszyć się nimi przez okrągły rok. Z uwagi na to, że na zewnątrz powoli zaczyna królować jesień, na sklepowych półkach dynia wchodzi na miejsce porządanych w lecie arbuzów. My postanowiłyśmy odkryć ją na nowo, w niekonwencjonalnych słodko-ostrych połączeniach. To niskokaloryczne warzywo zawiera dużo beta-karotenu i witamin z grupy B, a do tego jest zupełnie pozbawione sodu. Dobrze przyrządzona dynia nie tylko rozgrzeje nas w chłodne dni - pozytywnie wpłynie na zdrowie i odporność! Poznaj siedem prostych, dyniowych przepisów, które ożywią Twój jesienny talerz.

Czytaj też: 5 prostych przepisów z dyni >>>

Pamiętaj! Pestki dyni to skarbnica witamin, susz je i dodawaj do owsianki i sałatek.

Przepisy na dynię - LISTA >>