Powrót na

Wegańskie przepisy na Święta. Hitem jest "seleryba" i zielony sernik z orzechów nerkowca

Wegańskie przepisy na święta: wegańskie pierniczki

przesuń palcem

Fotolia

1/7

Wegańskie przepisy na święta: wegańskie pierniczki

Pierniczki w wersji raw

Składniki:

1 i 1/4 szklanki daktyli

1/4 szklanki mąki migdałowej

1/4 szklanki białej gryki 

3/4 szklanki nasion słonecznika

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sproszkowanego imbiru

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/4 łyżeczki pasty waniliowej

1 łyżka syropu klonowego

Pierniczki możesz udekorować wegańską białą czekoladą (przepis znajdziesz TUTAJ >>). 

Jeśli daktyle nie są miękkie, zalej je wodą na całą noc. Następnego dodaj suszone owoce do pozostałych składników i zmiksuj całość w malakserze. Powstałą masę delikatnie rozwałkuj i wytnij w niej gwiazdki. Surowe pierniczki obtocz w cukrze kokosowym, cynamonie lub polewą z wegańskiej białej czekolady. Schowaj je do lodówki na 15 minut, aby stwardniały. Możesz przechowywać je w temperaturze pokojowej.

Wegańskie przepisy na święta: wegańskie pierniczki
Wegańskie przepisy na święta: wegański sernik matcha
Wegańskie przepisy na święta: wegańskie praliny
Wegańskie przepisy na święta: wegański pasztet z soczewicy
Wegańskie przepisy na święta: marcepan
Wegańskie przepisy na święta: wegańska ryba z selera
Wegańskie przepisy na święta: wegański bigos
  • Kontakt z redakcją
  • Polityka Prywatności
  • Regulamin
  • Reklama
  • Biuro Obsługi Klienta
  • Konkursy
  • Moje zgody