Unicorn noodles, tęczowe latte, pastelowe lody, syrenkowe tosty. Mogłybyśmy długo wymieniać potrawy inspirowane bajkami z dzieciństwa. Dania w kolorze grzywy jednorożca to bez wątpienia największy trend kulinarny 2017. Kiedy myślimy, że ten temat został w gastronomii maksymalnie wyczerpany, nagle pojawia się nowy hit, który przekracza granice wyobraźni. Tym razem jest nim unicorn pizza - ulubiony fast food w fantazyjnej odsłonie! Jej ciasto jest wielokolorowe, a na serze znajdują się barwne gwiazdki i kawałki waty cukrowej. Szalone połączenie? Trend narodził się oczywiście w Nowym Jorku, w renomowanej restauracji Industry Kitchen. Danie w menu nosi nazwę "Pop Candy Land Pizza" i już podbiło serce lokalnych foodies! Jak mówią osoby, które już spróbowały tej wyjątkowej przekąski:

"Ta pizza bardziej przypomina gigantyczne ciastko pokryte watą cukrową, przywodzącą na myśl obłoczek."

Takie połączenie smaków może być ciekawe, chociaż bardziej przypadnie do gustu fanom dań na słodko, niż smakoszom wytrawnych posiłków. 

Trendy kulinarne 2017: unicorn pizza - ZDJĘCIA >>