Lubicie gofry? My nie wyobrażamy sobie bez nich wycieczki nad morze! Latem ciężko przejść obojętnie obok zapachu słodkiego ciasta z polewą, owocami oraz bitą śmietaną. Nie dziwi nas więc fakt, że ten deser powraca do łask - w nowej wersji. W tym roku na festiwalu Coachella 2017 hitem były kolorowe gofry na patyku. Wafle serwowano zamoczone w lukrze, czekoladzie, tęczowej posypce, kruszonce, marshamallows czy nawet słonym karmelu. Prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Instagram oszalał na punkcie #wafflepops, które wymyśliła firma Sweet Combforts. Przysmak w tym roku miał udany debiut. Czy niebawem pojawi się na festiwalach muzycznych i kulinarnych targach? Mamy taką nadzieję! Przypominamy, że klasyczne gofry pojawiły się na liście top 7 gastro trendów (przeczytaj >>) z Nowego Jorku. To najmodniejsza przekąska obok spaghetti-donatów czy lodowych kanapek z churros. Fast food w wersji fushion powraca do łask. Skusicie się na taki cheat meal?

Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku - ZDJĘCIA >>