BRZOSKWINIE Z MIODEM I MIGDAŁAMI
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 10 minut
Chłodzenie: 30 minut

Na 8 porcji: 8 brzoskwiń,
160 ml miodu akacjowego,
1,5 łyżki soku z cytryny,
70 g migdałów

1. Włóż brzoskwinie do rondelka.

2. Sparz je wrzącą wodą i zdejmij skórkę.

3. Przekrój je na pół i usuń pestki.

4. Wlej miód, sok z cytryny i trzy łyżeczki wody do płaskiego rondla. Podgrzewaj.

5. Dodaj przekrojone na pół owoce.

6. Gotuj 8–10 minut, delikatnie je obracając. Zostaw do ostygnięcia.

7. Na patelni upraż migdały.

8. Przed podaniem przełóż brzoskwinie na talerz, zalej je sosem i posyp migdałami.

RADA: Na piknik zapakuj brzoskwinie w słoiki razem z sosem. Migdały podawaj oddzielnie, żeby nie namokły.