Co łączy herbatę i ser? Raczej nic. Do czasu powstania nowego trendu kulinarnego, który jest hitem w Azji i USA. "Cheese tea" ma szansę zawojować świat, chociaż wydaje się być szalonym pomysłem. Uspokajamy, że nie robi się jej na bazie ciągnącego się, żółtego sera czy palety serów pleśniowych. Do jej stworzenia używa się serka o kremowej konsystencji i słodkim smaku, by przypominała sernik. Mówi się, że to sernikowa werjsa bubble tea.

Herbata z serem jest serwowana w postaci napoju z jedną lub dwoma warstwami pianki. Napój powstaje na bazie czarnej herbaty lub matchy. Pije się go bez słomek, by rozsmakować się w nim, jak w deserze. W USA #cheesetea podaje się w nieco innej wersji - słodki serek topiony miesza się z mlekiem i dodaje do matcha latte czy nawet cappucino. Spróbowałybyście tego wynalazku?

Powstała herbata z serem. To nowy, kulinarny hit! - ZDJĘCIA >>