Uwielbiamy kwiaty (zwłaszcza je dostawać), ale pięknie pachnące róże, lilie, piwonie czy tulipany mają jedną wadę - po kilku dniach trzeba je niestety wyrzucić. A co powiecie na bukiety jadalne, składające się z warzyw i owoców? Wybór jest ogromny, możecie użyć takich produktów jak: awokado, cytryna, rzodkiew, pitaja, karczoch, winogrona, jabłko, czosnek i rozmaryn, kapusta, marchew, jarmuż, chili, cebula, czosnek, kiwi, imbir, bakłażan, figi, czy nawet ananas, limonki, grejpfrut oraz szałwia. Na ten pomysł wpadła już pewna Litwinka z Kowna, założycielka kwiaciarni "Valgoma puokštė" ("Bukiet do zjedzenia"). Jak twierdzi Karolina Samalė wystarczy godzina, maksymalnie dwie, żeby stworzyć takie arcydzieło ważące 2-3 kilogramy.

Zainspirowaliśmy was?

Jesienne bukiety z warzyw i owoców >>