Belvedere, Łazienki Królewskie, Agrykola 1

Szukacie imponującego menu wielkanocnego? Sprawdźcie ofertę restauracji Belvedere, gdzie szefem kuchni jest Michał Tkaczyk. Wśród dań na zimno znajdziecie, m.in. pasty jajeczne, jajka faszerowane musem truflowym, pasztety warzywne i kruche babeczki z łososiem lub hummusem z groszku. Dania ciepłe to tradycyjny barszcz biały, rosół z kaczki, filet z troci fiordowej i wieprzowe polędwiczki z borowikami. W karcie jest też kilka świątecznych ciast i deserów z legendarnej cukierni hotelu Bristol. Zamówienia można składać do 11 kwietnia telefonicznie lub za pośrednictwem maila (KLIK).

Vege MIASTO, ul Solidarności 60a

To jeden z ulubionych lokali warszawskich wegan. Wśród dań dostępnych w ofercie świątecznej Vege MIASTO znajdują się m.in. wegańskie "jajo nie jajo" w majonezie, żurek na zakwasie ryżowym, krokiety z kapustą i pieczarkami, pasztet z fasoli, mazurek czekoladowo-daktylowy i migdałowo-pomarańczowy. Zamówienia wielkanocne restauracja przyjmuje do poniedziałku 11 kwietnia przez stronę internetową (KLIK).

Restauracja Różana, ul. Chocimska 7

To ostatni moment na złożenie wielkanocnego zamówienia w Restauracji Różanej! W ofercie nie zabrakło zminych przekąsek, m.in. sałatki jarzynowej, chrzanu własnej produkcji, marynowanych prawdziwków i pieczonego schabu. Do wyboru są również trzy rodzaje pasztetów: z dziczyzny, kaczki i gęsi oraz z białego drobiu. Imponująca jest oferta deserów. Dla miłośników słodkości przygotowano domowy sernik, mazurek kajmakowy, babkę drożdżową oraz kilka wariantów tortów bezowych (KLIK).

Bistro Eden, ul. Jakubowska 16

Tęsknicie za przytulnym lokalem na Saskiej Kępie? Eden wraca z propozycją wegańskiego menu na Wielkanoc. Większość świątecznych przysmaków to wegańskie pozycje inspirowane kartą modnego bistro. Są też niespodzianki. Obok klasycznych zup mamy gołąbki z shitake, boczniakami i imbirem, pierogi ukraińskie z wędzonym tofu i karmelizowaną szalotką, słony karmel z miso, wegańską chałkę i sernik z nerkowców z polewą malinową. Zamówienia składać można poprzez stronę internetową (KLIK).

The Cool Cat, ul. Solec 38, ul. Marszałkowska 8

Kolejne wegańskie menu na Wielkanoc na naszej liście. Tym razem zamówicie je z The Cool Cat - knajpy, która zasłynęła z pysznych bułeczek bao i azjatyckich śniadań. Zamówienia można składać do środy 13 kwietnia. W ofercie m.in. wegański żurek z pieprzem syczuańskim, grzybowe pate z soczewicy, śledź z majonezem wasabi, masło rzeżuchowe i mazurem różany z białą czekoladą.