Włoscy projektanci: Simone Caronni, Paolo Stefano Gentile i Pietro Gaeli z 3L Design znaleźli właśnie eko sposób na pakowanie frytek. Postanowili do tego wykorzystać nic innego jak... kartoflane obierki! Po tym jak ziemniaczane skórki wymoczą się i wyschną można je z łatwością ponownie połączyć na przykład w kształt stożka formując rożek na frytki. W ten sposób ukształtowany materiał pochodzi w całości z odpadów produkcyjnych i jest w 100% biodegradowalny. Po użyciu może służyć na też jako karma dla zwierząt, albo stać się składnikiem kompostu - nawozu dla nowych upraw. 

Swój wynalazek Włosi nazwali "Peel Saver".  Do jego produkcji nie potrzeba kleju ani żadnych innych substancji. Ziemniaczana skórka po odpowiednim potraktowaniu "klei się" sama. To ekologiczne opakowanie w duchu zero waste to na razie prototyp. Projektanci szukają funduszy do rozpoczęcia masowej produkcji. Dobry pomysł?