Minitorebki, ogromne kapelusze, wiązane koszule - z tego słynie Jacquemus. Ale nie tylko. Poza modą ma jeszcze dobrą rękę do... smacznej kuchni. Jego kawiarnia Café Citron w Galerii Lafayette Champs Élysées okazała się sukcesem tak dużym, że projektant we współpracy z Caviar Kaspia otwiera teraz restaurację piętro wyżej. Nazwa? Oursin (po francusku to jeżowiec) Paris. Lokal ma serwować owoce morza, makarony, pieczywo własnego wypieku, sałatki i desery.

Wystrój? Bardzo śródziemnomorski, tak jak i menu (skomponowane przez Ericę Archambault). Wnętrza mają białe, trochę surowe ściany, tak jak domy nad Adriatykiem. Okna od podłogi niemal po sam sufit pozwalają słońcu wpadać do środka. Do tego rattanowe krzesła i stoliki nakryte białymi obrusami. Całość uzupełniają ręcznie robiona ceramika i rośliny.
Restauracja Oursin będzie czynna przez cały tydzień, w niedziele i poniedziałek od południa do 21:30 i od wtorku do soboty od południa do 22:30.