Gotowi na nasze wnętrze tygodnia? Dziś to dom na obrzeżach Warszawy z pięknym widokiem na las. Za projekt wnętrza odpowiada tu architektki ze Schudy Studio. Ich zadaniem była korekta układu funkcjonalnego w budynku oraz projekt i aranżacja blisko 300m2 powierzchni ( w tym parter, piętro oraz użytkowe poddasze). 

- Na parterze zaproponowałyśmy prostą, białą zabudowę kuchni która staje się tłem dla długiej i bardziej dekoracyjnej bryły wyspy. Wyspa łączy ze sobą przestrzeń kuchni i salonu. Piękny orzechowy fornir w matowym wykończeniu, który został użyty do jej wykończenia, pojawia się zarówno w salonie, jak i w innych partiach mieszkania. Domownikom zależało na wyspie, która nie odetnie kuchni od reszty przestrzeni i zapewni dużo miejsca do swobodnego przygotowania posiłków czy spotkań z przyjaciółmi. Od strony kuchni w wyspie znajduje się winiarka, do wyspy doprowadzone jest więc zasilanie, znalazły się w niej też otwarte przestrzenie na książki kucharskie - tłumaczy Katarzyna Schudy. 

Główną ozdobą salonu jest...ogromne okno z widokiem na wypielęgnowaną zieleń w ogrodzie i las. Tuż przy nim ustawiono szarą, sofę modułową i czarne stoliki kawowe. Na całym parterze uwagę zwraca podłoga z dekoracyjną wylewką w półmatowym wykończeniu. Kominek jest surową bryłą, wykończoną kortenem. Przestrzeń salonu oddzielona została dodatkowo ażurową ścianką industrialną od korytarza z dojściem do toalety. Uwagę zwraca kontrukcja schodów (całość biegnie przez trzy kondygnacje).

-Na piętrze znajduje się sypialnia główna z przynależną do niej garderobą, gabinet z osobną garderobą Pana domu, sypialnia dziecka także z garderobą, oraz pokój dzienny dziecka. Zaprojektowane zostały także dwie łazienki, główna i dziecięca. We wszystkich sypialniach zastosowano deskę warstwową dębową. Tu również znajdziemy dużo surowych elementów. Na życzenie klientów zaprojektowane zostało łóżko z podświetlanym zagłówkiem i ramą. Podłużne lustro ścienne również jest podświetlane, a po jego bokach znalazły swoje miejsce dwa kinkiety ze studia Mar'a - opowiada o szczegółach Katarzyna Schudy. Wisienką na torcie jest łazienka gospodarzy. Na zamówienie powstały zwisające z sufitu dwa lustra w stalowych ramach, podświetlane od tyłu. Szafka umywalkowa jest przedłużeniem donicy ciągnącej się przez całą łazienkę do której na zamówienie zaprojektowana została kompozycja roślinna. Wokół pomieszczenie biegnie cokół kryjący delikatne nastrojowe światło.