Lubicie klopsiki z żurawiną, łososia i torcik Daim z IKEA? Goście sklepu na warszawskim Targówku mogą zjeść je teraz w odmienionej po niedawnym remoncie restauracji. Za jej wygląd odpowiada Sylwia Gieruszyńska. Inspiracje? Natura, las i jego mieszkańcy oraz morze. Jest tu więc sporo drewna, głębokiej zieleni, są brzozowy zagajnik, grafika z łosiem i jeleniem, zielona roślinna ścianka. Morskie klimaty wprowadzają w jednym z zakątków granat, charakterystyczna boazeria oraz grafiki z żaglówkami i molo. Meble i dodatki? Pochodzą oczywiście z kolekcji IKEA. Wypatrzyliśmy między innymi ławy i stoły INDUSTRIELL, lustra Stockholm i lampy bestsellery SINNERLIG

Restauracja pomieści obecnie około 600 gości i mieści się na pierwszym piętrze. Dania z niej można też zamawiać na wynos za pośrednictwem portalu pyszne.pl. Na parterze sklepu funkcjonuje oczywiście bistro. Przypominamy, że całkiem niedawno w jego ofercie pojawiły się wegańskie lody o smaku truskawkowym.