Restauracja Gucci w Seulu

Seul to kolejne miasto (po Florencji, Miami i Tokio), w którym marka Gucci otwiera swoją restaurację. Osteria da Massimo Bottura we Florencji to część kompleksu Gucci Garden w Palazzo della Mercanzia. Zachwycające wnętrza i specjalnie skomponowane menu sprawiły, że pierwszy lokal Gucci dostał niedawno gwiazdkę  Michelin. Czy sukces florenckiej restauracji powtórzy także osteria w Seulu? O tym przekonamy się po 28 marca (na ten dzień zaplanowano oficjalne otwarcie knajpy).

Wnętrze i menu

Wnętrze koreańskiej Osterii da Massimo Bottura przywodzi na myśl pozostałe restauracje marki. Jest zatem dużo zieleni, są stylowe stoły i krzesła, klasyczne wykładziny, ozdobne żyrandole, lustra i zastawa w kwiatowe motywy. W oko wpada mozaika na tarasie z widokiem na miasto. Za witrażowymi drzwiami ukryto prywatną jadalnię vip. Menu w seulskiej Osteria da Massimo Bottura ma nawiązywać zarówno do najlepszych tradycji kuchni włoskiej jak i przysmaków kuchni koreańskiej. Odpowiedzialni są za nie szef kuchni Karime Lopez z Gucci Osteria Florence oraz szefowie z Seulu: Hyungkyu Jun i David Cardellini. Wśród dań tortellini, sałatka "Seulski Ogród", a także burger Emilia.