Catering Wielkanocny - Trójmiasto

Winne Grono, ul. Szeroka 52/54, Gdańsk
Tu zamówicie świąteczną klasykę na wielkanocny stół. Spieszcie się z zamówieniami. Restauracja zbiera je do wtorku. Odbiór lub dowóz świeżych potraw - w Wielką Sobotę. W menu między innymi: pascha wielkanocna około 1 kg (50 zł), żurek na domowym zakwasie z biała kiełbasą i jajkiem (12 zł porcja), kiełbasa z dzika w słoiku 200 ml (20 zł)

Manna 68, ul. Św. Ducha 68, Gdańsk
Oferuje świąteczne menu dla wegetarian. Zapisy do wtorku (7.04). Dostawa 10 i 11 kwietnia. W menu między innymi: wegański żurek z klopsami sojowymi (21 zł za 1 litr), pasztet z soczewicy (25 zł), wegańska sałatka jarzynowa (24 zł), smalec z białej fasoli (24 zł), tatar z buraka (28 zł) i tofurnik o smaku mango (65 złotych za całe ciasto).

White Marlin, Aleja Wojska Polskiego 1, Sopot
Jedna z najpopularniejszych sopockich knajp również proponuje świąteczny catering. Na jakie pyszności wraz z dowozem możecie liczyć tej Wielkanocy? Śledź marynowany w occie i oleju z cebulą (100g 7,00 zł), połowa pieczonej kaczki z jabłkami i pomarańczami (60 zł) i mazurek (49 zł). 

Majolika - Villa Uphagena, Uphagena 23, Gdańsk
Restauracja Majolika przygotowała sporo pyszności. Wśród nich wędliny dojrzewające i gęsty żurek z autorskiego przepisu Szefa Kuchni. W menu ponadto jaja faszerowane kremem z suszonych pomidorów i mascarpone (3 zł za połówkę), pasztet z ptactwa z konfiturą z derenia (6,50 zł za 100 g), sernik (55 zł za kilogram) i czekoladowy mazurek (75zł za sztukę). 

Klatka B, Świętojańska 43/44, kl. B, Gdańsk
Jeszcze dziś (6.04!) można składać zamówienia na zestawy wielkanocne. Znajdziecie w nich między innymi: zestaw pastrami Majo DIY (35 zł), zestawy wielkanocne z szynką w majeranku, musztardą z gorczycy, biała kiełbasą, ogórkami kiszonymi i żurkiem (cena w zależności od wielkości zestawu od 80 do 160 zł). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post udostępniony przez Klatka B (@klatkab) Mar 18, 2020 o 7:08 PDT

Trafik Jedzenie i Przyjaciele, Skwer Kościuszki 10, Gdynia
W tej restauracji zamówicie (do 8 kwietnia) pyszne, świąteczna ciasta bazujące na naturalnych składnikach. Do wyboru: mazurek czekoladowy z kajmakiem i konfiturą malinową (45 zł), szarlotka bezglutenowa (45 zł), sernik na czekoladowym spodzie i z czekoladową kruszonką (50 zł), pascha z bakaliami 60 zł, baba drożdżowa z bakaliami (45 zł), baba z rozmarynem i skórką pomarańczową (45 zł).  

Róża Wiatrów, Al. Jana Pawła II 2, Gdynia
W tej Gdyńskiej restauracji zamówicie klasyki wśród wielkanocnych potraw: jajka faszerowane z pastą z wędzonego pstrąga (52 zł), jajka faszerowane w sosie tatarskim (52 zł), pasztet z gęsi z wiśniami (10 porcji za 77 zł), pieczony schab ze śliwką i bekonem (6 porcji 86 zł), śledzik w sosie musztardowym z kaparami (6 porcji, 52 zł), żurek wielkanocny (37 zł za 1 litr), polędwiczki w sosie borowikowym (34 zł).  

Sopocki Młyn, al. Niepodległości 899, Sopot
Tu wielkanocne dania można zamawiać do dziś (6 kwietnia). W menu między innymi: gołąbki w sosie pomidorowym (18 zł), chleb żytni na zakwasie (10 zł), chleb razowy ze śliwką (12 zł), jajka z pastą z makreli, czerwoną cebulą i ogórkiem (8 złotych za sztukę), słoik pasty jajecznej (25 zł).