21 i 22 stycznia to najlepsze powody do wyjątkowego prezentu jakim jest pyszny obiad lub kolacja dla dziadków lub z dziadkami. Przez całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego tym razem zróbmy wyjątek i w dniu ich święta zamówmy im prezent w ramach Delivery Week. Festiwalowe, 2-daniowe menu, skomponowane specjalnie na to wydarzenie to tylko 39 zł za osobę! Wystarczy, że wejdziesz na DeliveryWeek.pl i sprezentujesz im wyśmienity obiad lub kolację z dostawą do domu.

Jakie posiłki możesz wybrać w ramach akcji? Wszystko zależy od tego, jak bardzo postępowych mamy dziadków. Jeśli spaghetti bolognese to dla nich wyjście poza strefę komfortu, warto wówczas postawić na tradycyjną kuchnię polską. Jeśli zaś nasi dziadkowie lubią eksperymentować, warto zabrać ich w kulinarną podróż po kuchniach świata.

#Diverso Ristorante Italiano
Twoi dziadkowie są zakochani we Włoszech? Stwórz im namiastkę słonecznej Italiii w domu dzięki daniom z Diverso Ristorante Italiano. Może Dzień Babci i Dziadka jest idealną okazją, aby spróbować Pizzy Gourmet na 25-letnim zakwasie z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi lub ręcznie robionego tagliatelle z domowym pesto? 

#Restauracja Baczewskich
Jeśli chcesz sprezentować dziadkom wyjątkową kolację na najwyższym poziomie, warto skorzystać ze specjalnej oferty z dowozem z Restauracji Baczewskich. Chef Kuchni w ramach przystawki przygotował m.in. kawior z bakłażana z papryką opiekaną, jogurtem i sezamem. Danie główne to pierogi z kaczką w sosie winno-wiśniowym. Brzmi pysznie, prawda? 

#Meze by Teo Vafidis and Sons
Nietuzinkowe dania czekają także w “Meze Vafidis and Sons” - greckiej restauracji znajdującej się niemal w sercu Warszawy. W festiwalowym menu znajdziesz takie pyszności jak Gyros Hirinos, czyli najpopularniejsze danie kuchni Greckiej. To wolno opiekane i długo marynowane mięso wieprzowe podawane z pitą, pomidorem, cebulą, ziemniaczkami Meze oraz tzatzikami posmakuje szczególnie tym dziadkom, którzy lubią eksperymentować i poznawać nowe smaki!

#Momu pieczemy dymem
Kończą Ci się pomysły na oryginalne obiady dla Babci i Dziadka? Bez obaw - z pomocą przychodzi Momu Pieczemy Dymem. To właśnie tu w opcji wege zamówisz paprykę faszerowaną warzywami na musie pomidorowo-ziołowym oraz Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym. W opcji mięsnej czeka na Was burger z pastrami wołowym, piklowanym ogórkiem, marynowaną dynią, sosem rosyjskim i frytkami, a także pasztet z kaczki z żurawiną.

#Zielnik
Jeśli Twoi dziadkowie są fanami kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, postaw na tradycję i klasyki z restauracji Zielnik. Twoim najbliższym z pewnością przypadnie do gustu krem z dyni z oliwą dyniową oraz noga z kaczki z sosem wiśniowym, ziołowymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami. W menu wege znajdziesz m.in. risotto grzybowe z parmezanem. 

Zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej - do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne.

Dostajesz więcej niż wydajesz!
Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI” oraz -10 zł na regularny Festiwal Restaurant Week. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu. 

 

Wszyscy Goście otrzymają dodatkowo kod od innogyGO (zamówienia warszawskie) uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu.