1. Duszony indyk z warzywami

składniki: filet z indyka, brokuły, marchewki, szpinak, olej lniany, sól, rozmaryn, tymianek

Sposób przygotowania: Uduś pokrojony na kawałki filet z indyka z warzywami. Gdy mięso skruszeje, na wierzch połóź blanszowany na patelni szpinak, dodaj kilka kropli oleju, sól i przyprawy.

2. Filet z łososia w sezamie

składniki: filety z łososia, 5 łyżek oliwy z oliwek, 1/3 filiżanki białego sezamu, cytryna, sól, pieprz

Umyj dokładnie filety z łososia i osusz je. Posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Następnie za pomocą pędzelka posmaruj filety oliwą. Biały sezam potraktuj jak panierkę do filetów. Filety obtoczone w sezamie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut tak, by warstwa sezamu była chrupiąca.

3. Bezglutenowe naleśniki z owocami

składniki: 3 banany, garść jeżyn, jagody goji (namaczane przez 20 minut), rozdrobniony kokos, 2-3 jajka, płatki owsiane (kilka łyżeczek), masło kokosowe.

Rozgrzej masło kokosowe i dodaj do niego płatki, banany i jajka. Zmiksuj i smaż na oleju kokosowym. Podawaj z kokosem, owocami i syropem z agawy.