Golden, bo przygotowywany jest ze słodkich ananasów i bursztynowej whisky, a pretekstem do jego stworzenia była dla nas okazja rocznicy 200-lecia marki Johnnie Walker. Słoneczna słodycz tropikalnych owoców doskonale komponuje się tu z delikatną dymną nutą długo dojrzewającej whisky tworząc koktajl, który zachwyci gości podczas każdej mikro domówki. I chyba nie musimy podpowiadać, co powinno polecieć tej nocy z głośników... Czas na Golden!
Składniki:
- Johnnie Walker Black Label 50 ml
- napój typu ginger ale
- syrop ananasowy 50 ml
- ananas do dekoracji (świeży lub z puszki)
- lód
Przygotowanie:
- Wypełnij wysoką szklankę lodem
- Dolej 50 ml Johnnie Walker Black Label
- Całość dopełnij napojem typu ginger ale
- Udekoruj kawałkami ananasa
To już ostatni przepis z cyklu ELLE Cocktail Hour, jaki przygotowałyśmy dla Was przed końcem 2020. Udanych noworocznych toastów!