Bistro Eden, ul. Jakubowska 16
Tęsknicie za przytulnym lokalem na Saskiej Kępie? Eden wraca z propozycją wegańskiego menu na Wielkanoc. Większość świątecznych przysmaków to wegańskie pozycje inspirowane kartą modnego bistro. Są też niespodzianki. Obok klasycznych zup mamy pierogi z nadzieniem kimchi i pate grzybowe z wiśniowym bbq. Oczywiście nie mogło zabraknąć też wegańskiego pasztetu z morelami i hummusu z ciecierzycy z pieczoną papryką. Ekipa Edenu zamówienia realizuje powyżej 100 zł do 7 kwietnia do godziny 19:00.
Ale Wino, ul. Mokotowska 48
Ta restauracja słynie z sezonowych produktów najwyższej jakości i pysznych trunków. W tym roku Ale Wino po raz pierwszy w historii przygotowało menu wielkanocne. Propozycje szefa kuchni robią wrażenie, to np. rillettes z kaczki, terina z kurczaka czy pate z wątróbek z porto. Opcja na ciepło też brzmi pysznie: żur staropolski, pieczona biała kiełbasa ze świni złotnickiej i nogi kaczki confit. Zamówienia można składać do 8 kwietnia.
Vege MIASTO, ul Solidarności 60a
To jeden z ulubionych lokali warszawskich wegan. Wśród dań dostępnych w ofercie świątecznej Vege MIASTO znajdują się m.in. wegańskie "jajo nie jajo" w majonezie, boczniaki a 'a' śledź, pieczeń z sejtana czy pasztety z soczewicy. Zamówienia wielkanocne restauracja przyjmuje do 8 kwietnia.
Belvedere, Łazienki Królewskie, Agrykola 1
Szukacie imponującego menu wielkanocnego? Sprawdźcie ofertę restauracji Belvedere, gdzie szefem kuchni jest Sebastian Olma. Wśród dań na zimno znajdziecie, m.in. pasty jajeczne, jajka faszerowane, pasztety i pieczenie. Dania ciepłe to kaczka pieczona, wołowina, biała kiełbasa i żur. W karcie jest też kilka świątecznych ciast: baba wielkanocna, sernik, sękacz czy ciasto drożdżowe z powidłami śliwkowymi. Zamówienia można składać do 8 kwietnia.
The Cool Cat, ul. Solec 38, ul. Marszałkowska 8
Kolejne wegańskie menu na Wielkanoc na naszej liście. Tym razem zamówicie je z The Cool Cat - knajpy, która zasłynęła z pysznych bułeczek bao i azjatyckich śniadań. Zamówienia można składać do 9 kwietnia.
Butchery and Wine, ul. Żurawia 22
Ta restauracja od lat istnieje na kulinarnej mapie Warszawy. To raj dla mięsożerców. Menu wielkanocne Butchery and Wine również jest utrzymane w klimacie mięsnym. W karcie są domowe wyroby, takie jak: salceson, foie gras i ozór wołowy. W ofercie są też steki i dodatki do mięs, np. chrzan tarty, kapusta zasmażana czy ćwikła. Zamówienia można składać do 8 kwietnia.
Komentarze