Kawa z masłem orzechowym. Słodki sposób na rozpoczęcie dnia

Nie masz czasu na pożywne śniadanie o poranku, a dzień zaczynasz przeważnie od kawy? Połącz przyjemne z pożytecznym i zafunduj sobie napój z energetycznymi dodatkami! Nic nie pobudza tak, jak kofeina połączona z naturalnym tłuszczem. Co więcej, ta mieszanka syci na dłużej! Pokochają ją szczególnie Ci kawosze, którzy mają słabość do latte, czy słodkiego frappucino. Bowiem ten napój to naturalna słodycz, sprawdzająca się także jako płynny deser. Masło orzechowe doskonale współgra z gorzkimi smakami, przez co sprawdza się jako dodatek do kawy. To wspaniała fit alternatywa dla karmelu, czy popularnych, sztucznych słodzików!

Dlaczego warto łączyć kawę z tłuszczem? Przeczytaj >>

Kawa z masłem orzechowym - przepis

Składniki: 

  • 1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy
  • 2 łyżki naturalnego masła orzechowego
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta cynamonu

W rondelku podgrzej mleko razem z masłem orzechowym, wanilią i cynamonem. Gdy będzie ciepłe, zmiksuj płyn blenderem, aby stał się bardziej jednolity. Następnie przelej go do kubka z zaparzoną kawą. Napój możesz ewentualnie dosłodzić odrobiną syropu klonowego.