Czekoladowe smoothie na bazie espresso

Lubisz zaczynać dzień na słodko? A może często pomijasz śniadania, bo nie masz czasu go przygotować? Połącz przyjemne z pożytecznym - zafunduj sobie rano sycący koktajl, który od razu postawi Cię na nogi. Gwarantujemy, że jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie trzy minuty. Jesteś kawoszką? Będziesz zadowolona. To smoothie przyrządzone jest na bazie espresso. Nie uwierzysz, jak dobrze może smakować kawa w połączeniu z mrożonym bananem, prażonymi orzechami laskowymi czy surowym kakao! Ten posiłek na długo zaspokaja apetyt, a do tego podkręca metabolizm. Jest energetyczny, słodki i zdrowy, doskonale sprawdzi się po treningu!

Smoothie na bazie espresso - przepis

Składniki:

1 mrożony banan 

1 szklanka mleka migdałowego

1/4 szklanki orzechów laskowych podprażonych na suchej patelni

pojedyńcze lub podwójne espresso zaparzone wieczór wcześniej

2 daktyle medjool

1 i 1/2 łyżki sproszkowanego surowego kakao

opcjonalnie: szczypta soli himalajskiej, odrobina pasty waniliowej

Wszystkie składniki zmiksuj w pojemniku blendera. Przelej kawowe smoothie do szklanki. Pij je w formie koktajlu lub w wersji smoothie bowl, z ulubionymi, śniadaniowymi dodatkami. 

Smoothie bowl - PRZEPISY >>