Trzecie urodziny ELLE.pl celebrowaliśmy nie tylko w gronie redakcji - na naszą kolację w restauracji SomePlace Else w hotelu Sheraton zaprosiliśmy użytkowników serwisu, a także zaprzyjaźnione blogerki (Olivia Kijo, Jessica Mercedes i Anna Skura). Urodzinowych toastów było wiele (i to przez cały dzień!), a to za sprawą naszego ulubionego drinka o nazwie Aperol Spritz. Poznaj przepis na świecie aperitif o unikalnym słodko-gorzkim smaku.

Aperol Spritz:

- Przygotuj kieliszek do wina.
- Wypełnij 2/3 kieliszka kostkami lodu.
- Wlej 3 części Prosecco
- Dodaj 2 części Aperola
- Uzupełnij wodą mineralną gazowaną

Najważniejsze by zachować odpowiednie propocje. Przy założeniu, że 1 część = 20 ml, perfect serve to 120 ml Prosecco, 80 ml Aperola i 40 ml Wody mineralne gazowanej. 

fot. Adrian Stykowski