Jesteście w błędzie jeśli myślicie, że to koniec ery różowych dań i napojów. Od teraz do rosé będziemy jeść pączki w równie intensywnym, różanym kolorze! Jednak nowy deser, za którym szaleją foodies, nie składa się wyłącznie z cukru i tłuszczu. Znajduje się w nim zdrowy składnik, jakim jest warzywo nadające pączkom idealny odcień. Ciastko, poza cytrynowym lukrem, wanilią i tymiankową posypką, ma w sobie buraka! Na zdjęciach wygląda równie efektownie, co modne ostatnio buraczane latte na bazie soku z buraków (przeczytaj >>). Zapewniamy, że w smaku jest słodkie, jak wszystkie inne donaty. Dzięki doskonałej kompozycji smaków buraczany posmak jest ledwie odczuwalny. Po beetroot donuts już ustawiają się kolejki miłośników nowych trendów kulinarnych. Póki co, można spróbować ich wyłącznie na terenie Londynu - na miejscu, w cukierni "Crosstown Donuts", lub po złożeniu zamówienia online na stronie pączkarni. Cena jednego takiego pączka to, niestety, aż 16 zł. Skusiłybyście się na tę słodką przekąskę? Czy wolałybyście zgrzeszyć z prosecco donuts?

Trendy kulinarne 2017: różowe pączki z buraka - ZDJĘCIA >>