Na chwilę zapomnijcie o cold brew, które jest największym trendem tego lata. Bariści stwierdzili, że picie kawy z filiżanek i butelek stało się nudne. Postanowili więc zaserwować kawę w czymś, co świetnie podkreśli jej smak oraz sprawdzi się do niej jako świetna przekąska. Spróbowali podawać cappucino w słodkich waflach do lodów i tak narodziło się modne #coffeinacone. Taki rarytas serwuje sieć kawiarnii "Coffee In A  Cone", która podbiła Londyn, Tokio oraz Hong Kong, a jej kolejne lokale otwierają się w Australii, Afryce, Grecji i Kanadzie. 

#coffeeinacone - kawy w rożku na Instagramie >>

Na Instagramie już roi się od zdjęć kawy serwowanej w rożku od loda. To musi być pyszne - cappuccino w połączeniu ze słodkim waflem na pewno stanowi idealną przekąskę. Taka kawa na wynos jest ekologiczna, gdyż nie potrzeba do niej plastikowego kubka. Możesz zamówić ją w klasycznej wersji, w rożku oblanym od środka ciemną czekoladą, lub z kolorową posypką i lodami. W Japońskiej kawiarni "Coffee in a Cone" w ten sposób podaje się nawet matcha latte - i to w czarnym wafelku, tak samo jak modne #gothicecream (zobacz zdjęcia >>). Uwielbiamy ten patent!

Trendy kulinarne 2017: kawa w wafelku do loda - ZDJĘCIA >>

Post udostępniony przez moggy (@mote_e)