Co powiecie na ciastka na patyku zamiast tortu, na przyjęciach? Przywitajcie "cake pops" - nowy trend na salonach! To modny, wygodny i efektowny deser, który przypomina mini dzieła sztuki. Ma ciekawe kolory, jest obsypany brokatem, jadalnymi płatkami kwiatów lub złotem. Robi wrażenie od pierwszej chwili, przez co chętnie, przed zjedzeniem, robimy mu zdjęcia. Bajeczna przekąska opanowała Instagram dzięki kulinarnemu artyście z Melbourne. Ray Ray (@rymondtn) jest cukiernikiem-samoukiem, który tworzy ciastka na patyku w formie rzeźb lub figurek słynnych postaci. W jego kolekcji znajdziemy np. podobiznę Anny Wintour i Karla Lagerfelda, oraz jednorożce, kaktusy, Pokemony. Smakołyki cieszą oko i kubki smakowe, można nabyć je w wybranych cukierniach w Paryżu, Londynie, Pradze czy Seulu. Skusiłybyście się na takie ciasto? Czy wolicie świętować z tradycyjnym tortem?

Trendy kulinarne 2017: cake pops - GALERIA >>