Witariańskie babeczki z malin

Nie bez powodu słodycze w wersji raw to ostatni hit w zdrowych kulinariach. W tych smakołykach przemycamy do ciała moc witamin oraz antyoksydantów! Witariańskie desery nie wymagają pieczenia, a przy tym stanowią ucztę dla zmysłów. Bowiem pachną i smakują jak świeże owoce, gdyż to właśnie z nich są przyrządzone! Raw wegańskie przekąski nie mają w składzie zbóż, cukru, nabiału, czy rafinowanego oleju. Za to znajdziemy w nich orzechy, nasiona, sezonowe przysmaki lub popularne super foods! Co więcej, brak obróbki termicznej sprawia, że produkty zachowują pierwotne właściwości. Dzięki temu działają na korzyść dla urody i sprawdzają się w jadłospisie fit!

Wegańskie babeczki malinowe w wersji raw - przepis

Składniki

spód:

1 szklanka wiórków kokosowych

1 i 1/2 szklanki migdałów lub orzechów włoskich

1 łyżka syropu klonowego

1 łyżka wody

8 daktyli

nadzienie:

1/2 szklanki malin

1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca

2 łyżki płynnego oleju kokosowego

1 łyżeczka syropu klonowego

kilka kropel naturalnego aromatu waniliowego

Orzechy nerkowca i daktyle namocz w wodzie przez noc. Następnego dnia zmiksuj wszystkie składniki na spód w pojemniku blendera i wyłóż nimi foremki do muffinek. Nadzienie przyrządź blendując odsączone orzechy nerkowca z resztą produktów. Gotowym musem wypełnij tartaletki, ich wierzch przyozdabiając malinami i świeżo ściętą miętą.

Szukasz wege alternatyw? Poznaj inne przepisy >>