Omlet białkowy na 3 sposoby - przepisy

Omlet białkowy to idealna opcja na pożywny posiłek! Sprawdza się rano, na energetyczne śniadanie, jak również obiad, czy lekką, potreningową kolację. Takie danie nigdy się nie znudzi - przepis podstawowy składa się z zaledwie trzech składników, więc dowolnie można tworzyć z niego nowe kombinacje smakowe, dodając do masy ulubione produkty. Co więcej, omlet proteinowy to zdrowszy wybór, niż pszenne naleśniki, czy placki drożdżowe. Jego konsystencja jest zwarta i lekka, a ciasto niesamowicie puszyste! Wprowadzenie go do diety wspomaga odchudzanie dostarczając ciału dużo białka oraz błonnik. Ten posiłek warto zjeść przed lub po wysiłku fizycznym - przyśpieszy regenerację ciała i spalanie tkanki tłuszczowej!

Jak wykonać omlet idealny? Aby był puszysty, ubijając białka na pianę dodaj do nich odrobinę soli (polecamy sól himalajską - ma wspaniałe właściwości!). Następnie wybierz mąkę lub płatki owsiane, z których chcesz wykonać to smaczne danie. Do przygotowania omleta białkowego śmiało możesz użyć bezglutenowych zbóż. Nie martw się! Masa zawsze wyjdzie. Co więcej, ciasto warto urozmaicić owocami, warzywami, masłem orzechowym, wanilią, kakao, czy nawet miarką sportowego białka. Gotowa na słodki początek dnia lub jego wytrawne zakończenie? Na tę apetyczną potrawę poświęcisz tylko kilka minut, by na długo po zjedzeniu odczuwać satysfakcję!

Omlet białkowy na 3 sposoby - PRZEPISY >>