Bezglutenowe ciasteczka z trzech składników

Wydaje ci się, że kuchnia bez glutenu (i najlepiej wegańska!) to czarna magia? Nic bardziej mylnego. Dania bez użycia podstawowych składników wcale nie muszą być wymyślne. Co więcej, są banalnie łatwe - wystarczy postawić na kreatywność. Bezmączne ciasteczka w wersji fit wykonasz z zaledwie trzech produktów. I to bez wymyślnych alternatyw kosztujących fortunę. Grunt to zaspokoić swój apetyt w krótkim czasie, dostarczając ciału cennych pierwiastków. Idealne połączenie to białko plus naturalny tłuszcz. Ta kombinacja jest sycąca, a przy tym pobudza metabolizm. Przekąska o takim składzie świetnie sprawdzi się szczególnie po treningu, ekspresowo uzupełniając zapas energii. Poniższe ciasteczka możesz urozmaicić, wzbogacając przepis o ulubione dodatki - wiórki kokosowe, kakao, wanilię, kawałki gorzkiej czekolady. 

Przepis na ciasteczka bez glutenu

Składniki:

1 szklanka naturalnego masła orzechowego

1/3 szklanki syropu klonowego

1 duże jajko 

Połącz składniki w misce. Łyłeczką przełóż czubate porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozpłaszcz masę i piecz ciasteczka w 180 stopniach przez 12 minut, aż się zarumienią. Smacznego!

Dania bez glutenu - PRZEPISY >>