Kwiaty jadalne to kulinarny trend, który od sezonów nie schodzi z talerzy. Uwielbiamy serwować je w różnych wariantach - do sałatek, smoothie bowls czy deserów na zimno. Oszalałyśmy na punkcie lodów z prawdziwymi kwiatami robionych przez lodziarnię w Poznaniu (zobacz zdjęcia >>), których trzeba spróbować tego lata! Ten modny składnik jest łatwo dostępny, gdyż można znaleźć go w ogrodach i na łąkach. Jakie kwiaty są najsmaczniejsze? Bez wątpienia te wyrastające z cukinii. Pospieszcie się, póki lokalny smakołyk gości na wakacajnych straganach. Będziecie zachwycone jego smakiem i możliwościami podania. Doskonale podkreśla wytrawne posiłki, świetnie smakuje w towarzystwie serów. Uwielbiamy kwiaty cukinii zapiekane z kozim serem lub ricottą, we włoskim stylu. Smakują nam również jako dodatek do dietetycznej, cukiniowej zupy krem. Sprawdźcie nasze najlepsze przepisy!

5 sposobów na kwiaty cukinii - PRZEPISY >>