Awokado to jedno z naszych ulubionych owoców! Jest ono bowiem smaczne, sycące i napakowane zdrowymi tłuszczami, które ciężko znaleźć w innych produktach roślinnego pochodzenia. Nie przyczynia się ono jednak do tycia - przeciwnie, wspomaga odchudzanie za sprawą zawartego w nim błonnika i kwasów tłuszczowych na dłużej zaspokajających apetyt! Co więcej, konsystencja awokado jest niezwykle kremowa, dzięki czemu z powodzeniem może zastąpić w diecie masło lub margarynę. Sprawdzi się jako pasta na chleb, dodatek do ciast, baza deserów na zimno! Ten zielony owoc ma delikatny smak, dzięki czemu śmiało można serwować go zarówno w słodkiej jak i wytrawnej wersji. Doskonale komponuje się w duecie z jajkami albo bananem i surowym kakao! Z kolei awokado poddane obróbce termicznej nie traci swojej niebiańsko lekkiej, mięsistej konsystencji, dzięki czemu można zapiekać go w wielu daniach lub grillować z innymi warzywami. Czy kiedykolwiek pomyślałaś, by przyrządzić z niego niskokaloryczne brownie albo po prostu zapiec je z jajkiem? Koniecznie sprawdź nasze fit przepisy! 

5 najlepszych dań z awokado - PRZEPISY>>

Zakupy sportowe: