Czy istnieje coś lepszego, niż prosecco donuts albo słodki milkshake z bąbelkami? Wino musujące stało się trendem na przyjęciach i w kulinariach, który nieprędko wyjdzie z mody. Szczególnie, kiedy połączymy je z kolorem różowym, jaki od sezonów nie znika z naszej garderoby i wnętrz. Powstał nawet specjalny brokat zamieniający prosecco w płynne, różowe złoto, gdy wymieszamy go w kieliszku (sprawdź >>)

Teraz na salony wchodzi nowy rarytas, mający szansę stać się wielkim trendem kulinarnym 2018. Jest nim różowy ser z prosecco stworzony przez firmę "The Great British Cheese Company". To odmiana Wensleydale, produkowana w Yorkshire. Przysmak z zewnątrz ma amarantowy kolor, a po przekrojeniu jest pastelowo-różowy. Został wzbogacony w smak prosecco oraz aromat świeżych malin. Podobno rozpływa się w ustach! Wyobrażacie sobie zjeść z nim pizzę lub makaron?

Różowy nabiał z prosecco wzbudza jednak niemałe kontrowersje. Smakosze serów i win uważają, że takie połączenie to już przesada. Ser powinien smakować serem, a bąbelki najlepiej kosztować z kieliszka. Jesteśmy ciekawe, czy ten wynalazek sprawdzi się w świecie kulinariów.